Angleščina za otroke v plenicah

 

ANGLEŠČINA ZA OTROKE V PLENICAH:

miti in resnice o zgodnjem učenju tujih jezikov

 

»Saj še slovensko ne zna, kaj se bo učil angleščino! Če se otrok uči angleško prezgodaj, bo mešal jezike in nobenega ne bo znal dobro. Majhni otroci ne morejo sedeti za mizo in se učiti tujega jezika, s tem jim jemljemo otroštvo. Učenje tujega jezika v predšolskem obdobju je za otroka breme,« so le nekateri od mitov ali nepreverjenih »resnic«, ki so pogosto brez kritičnega premisleka sprejeti in več ne vzbujajo nobenih dvomov.

V predavanju nam bo predavateljica na poljuden in praktičen način predstavila, kako in kdaj poteka razvoj jezika pri otroku. Poskušala bo odgovoriti na vprašanje kdaj je pravi čas, da se začne otrok učiti drugi jezik in na kakšen način naj se mu tuji jezik predstavi.  Dotaknila se bo nekaj najpogostejših mitov o učenju tujega jezika v otroštvu in predstavila svoje praktične in osebne izkušnje, kot učiteljica in kot mama.

Nataša Rogina je profesorica angleškega jezika in filozofije s končanim študijskim programom Zgodnje učenje angleškega jezika. Več kot 15 let je poučevala na osnovni in srednji šoli ter na Pedagoški fakulteti. Je vodja Helen Doron English studia na Ptuju, kjer s pomočjo mednarodne metode poučujejo angleščino otroke stare od 3 mesecev do 19 let. Specializirana je za poučevanje malčkov do 4 let. Že vrsto let je zunanja sodelavka Pedagoške fakultete Maribor, kjer vodi vaje v programu Didaktika angleščine in s praktičnimi prikazi ur usposablja učitelje za zgodnje poučevanje tujih jezikov.

 

VIDIMO SE V PONEDELJEK, 08.01.2017, OB 17.00 URI, V NARODNEM DOMU PTUJ!

 

Svetovalna delavki: Mateja Vek l.r.                                                                                  Ravnateljica:

                                    Katja Križe  l.r.                                                                                 Marija Vučak  l.r.

 

Lokacija
  • 8. 1. 2018
  • 17:00
  • Narodni Dom Ptuj